Takk til Fritt Ord!

Jeg har fått stipend fra Fritt Ord for å starte blogg om det norske helse- og trygdevesenet!!! Du kan lese hele juryens uttalelse på deres side, og her følger en kortversjon:

«For å bidra til en allsidig meningsbrytning i Norge har Fritt Ord utlyst 2,5 millioner kroner til samfunnsengasjerte bloggere. Utlysningen ble rettet mot personlig redigerte blogger som ikke har noen institusjonell tilknytning. Det var mulighet for å søke om midler til nyetablering av blogger og utvikling av allerede eksisterende blogger. Både enkeltpersoner og mindre miljøer kunne stå bak søknadene om midler. Det var også mulighet for å invitere gjestebloggere. Juryen har sett etter bloggere som har journalistiske og essayistiske innfallsvinkler. Fritt Ord mottok 219 søknader om prosjektmidler i september 2010. Juryen har kommet frem til 16 søkere som får tildelt midler.

8 av prosjektene er nyetableringer. De andre 8 er allerede eksisterende blogger som skal videreutvikles. Bloggenes temaer befinner seg innenfor feltene politikk, samfunn, miljø, helse og kultur. Fritt Ords bloggutlysning er et eksperimentelt prosjekt som tar sikte på å skape nye plattformer for hvordan nettmediene kan ta form i Norge. Utlysningen søker også å bygge opp alternative stemmer. Blogger som åpner for debatt og dialog, og prosjekter som er nyskapende innenfor det norske blogguniverset er blitt prioritert. En evaluering av prosjektene vil finne sted høsten 2011. Søknadene har blitt behandlet av en uavhengig jury, som består av: Gisle Hannemyr, universitetslektor ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo (juryleder); Marika Lüders, medieforsker ved Avdeling for samvirkende og tiltrodde systemer, SINTEF; Sven Egil Omdal, journalist i Stavanger Aftenblad; Jill Walker Rettberg, førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Universitetet i Bergen.

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

2 tanker om “Takk til Fritt Ord!

  1. Helge Reistad

    Hei Anna. Kommuniserer på Facebook, men legger inn navn og adresse her også. Flott med dine artikler og utspill. Kontakter deg når jeg har noe nytt å komme med. Helge (en annen langtidspasient med 66 års fartstid).

    Svar
  2. Tilbaketråkk: Bloggerens etiske ansvar? | diagnostisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *