Ukas Pasient: Helge

Som toåring, i 1944, fikk jeg polio, og i løpet av de første ti årene brakk jeg den lamme venstre armen 10 ganger. Sykehusopphold var gratis. Operasjon i 15 års alderen på Sophies Minde i Oslo, hvor skulderleddet på den lamme venstre armen ble kappet av, og overarmen festet på skulderbladet, var også gratis. Men da jeg som godt voksen fikk senskader av polio, var det særlig akupunktur, kiropraktikk, osteopati, kraniesakral terapi og KMT (KinesisMyfacialTerapi) + omlegging av kostholdet og tilpasset vibrasjonstrening som gjorde at jeg fikk rettet opp kroppen, balansert energien og trent opp “døde” uvirksomme muskler.

For første gang i mitt liv kunne jeg som 68 åring ta i bruk mitt delvis polioskadde venstre ben “trebenet” for fullt, etter 66 år med lammelser. Sett i ettertid har det vært bare et fåtall av behandlingsmåtene som har hjulpet meg, slik som fysioterapi og senere manuell terapi, som har vært en del av tilskuddssystemet. De behandlingsformene som har hjulpet meg mest, og gjort meg til “medarbeider” i helbredelsesprosessen, har jeg måttet betale for selv. Hvert år de siste 10-15 årene har jeg brukt omlag 40.000,- kr. per år til min egen helbredelsesprosess. (Så der forsvant en halv million kroner av pensjonen min).

Fordelen er at jeg har tatt tak i mitt eget liv, og nå er friskere enn jeg var for 10 år siden. Jeg så for meg et forkrøblet liv i rullestol på “sjukeheimen”, men har i stedet rettet opp skjelettet og halter ikke slik jeg gjorde før. Et lite mirakel, takket være noen fremragende “hands on” behandlere med oppdatert og forskningsbasert kunnskap. Hvor mye samfunnet har spart fordi jeg enda ikke er blitt en forkrøplet sengeliggende poliopasient på sykehus eller sykehjem, aner jeg ikke. Jeg er glad for hver dag jeg klarer å “vandre med friskt mot”. Men det er takket være egen innsats og noen fremragende behandlere i inn- og utland. Min konklusjon er at den mest virkningsfulle behandlingen for å bli frisk, er den jeg har måttet betale for selv.Helge

Ukas Pasient - Helge

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

3 tanker om “Ukas Pasient: Helge

 1. Trine Grung

  Jeg bare digger siden din, designet og ikke minst måten bloggen blir skrevet på! Dette er lettlest og forståelig og jeg gleder meg til å følge deg videre!
  Ikke minst gleder jeg meg til å se deg igjen…stå på medblogger!

  Svar
  1. AnnaTW Innleggsforfatter

   Hurra 😀 Takk for feedback og velkommen til bloggen Trine!
   Ja, det finnes mer enn nok tung informasjon der ute, jeg får hodepine bare av å åpne endel såkalte helsesider… og politisk debatt? Ikke akkurat noe man har overskudd til når man er kronisk syk!

   Svar
 2. DavidW

  Ja Helge, en erfaring mange har nok gjort – det er dyrt å få skikkelig behandling: som i ditt tilfelle er det akupunktur, kiropraktikk og alternativ kosthold som har reddet meg fra rullestolen og krykker!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *