Sosiale medier som verktøy for helsevesenet?

Denne uka hadde Tidsskriftets blogg ett interessant innlegg av lege og blogger Maria Gjerpe om hvorfor Helsevesenet bør bry seg om sosiale medier.

Innlegget ledet til diskusjon om hvor, hvem og hvordan… Tanken at bruk av sosiale medier kan bidra til økt forståelse mellom brukere og helsearbeidere og derved minske «oss og dem» polariseringen er veldig interessant og bør utforskes videre. I tillegg finnes det et stort potensiale for utveksling av kvalitetsinformasjon og selvfølgelig markedsføring av og informasjon om virksomheter som ellers ikke har så lett for å nå ut til befolkningen.

Som pasient har jeg følgende råd til institusjoner og organisasjoner i Helsevesenet om hvordan å bruke sosiale medier: Delta og del!

  1. Spre lenker til kvalitetsinformasjon: relevant forskning og gode artikler som sammenfaller med deres interesseområde.
  2. Lenk opp med andre som skriver om og jobber med det samme som dere for å vise hvem dere er og hva dere gjør.
  3. Se utenfor Norge: Det fantastiske med internett og sosiale medier er jo at vi får tilgang på så mye informasjon fra hele verden! Begynn med å lenke opp til etablerte institusjoner dere kan stole på og finn enkeltpersoner i internasjonale fagmiljøer som sprer godt innhold.
  4. Lytt: følg med på hva det snakkes om innenfor deres område, vis at dere lytter ved å retweete og referere til hva andre skriver/sier. Still åpne spørsmål og be om input.
  5. Delta: ikke bare push deres egen informasjon men vis at dere følger med på hva andre er opptatt av. Svar på henvendelser, takk for mentions, lenker og retweets.
Vil du dele innlegget?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

En tanke om “Sosiale medier som verktøy for helsevesenet?

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Sosiale medier som verktøy for helsevesenet? | diagnostisert -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *