Er du sykt aktiv?

Yes I AM!

Denne syyyykt kule T-skjorta kan du bestille her!

Her skjer det greier … og vi trenger pasientaktivisthjelp!

Som dere kanskje vet har Maria Gjerpe og jeg samarbeidet i lang tid med Revmatikerforbundet (NRF) om å lage konferansen «Sykt Aktiv»  Vi skal holde åpningsforedraget og være konferansierer gjennom hele dagen. Ambisiøst, spesielt siden vi begge er kronisk syke, men vi håper at vi klarer å holde oss på beina!!!

Akkurat dette er viktig, for ofte opplever vi langtidssyke at det prates over hodene på oss – og vi blir ikke hørt. De fleste som sliter med kroniske helseproblemer har vanskelig for å delta i arbeidsliv og samfunnsdebatt på lik linje med funksjonsfriske. Sosiale medier er et fristed der vi har muligheten til å delta på lik linje med alle andre.

Siden Maria og jeg begge er glade i sosiale medier og mener at politikerne og helsemyndighetene må lytte til de som lever med kronisk sykdom, har vi klart å ordne at hele konferansen skal filmes og streames live sånn at alle de som ikke kan komme og være i salen fysisk også kan delta. Vi har fått tak i et filmteam på tre personer som skal filme og overføre alt som skjer under konferansen sånn at dere der hjemme kan delta på lik linje med de i salen!

Fra sykesengene, sofrakrokene, venterommene, og kjøkkenbordene. Kronikere, foren eder 🙂

Vi kommer til å bruke hashtagen #syktaktiv på twitter og selve konferansen kan man se på NRFs facebookside
Kanskje vi klarer å få opp en kampanjeside også – dette avhenger litt av tid og teknikk nå i helgen

(kommentar lørdag kveld: JESS! Nå er kampansjesiden oppe: følg med her fra klokken 09.00 på mandag morgen.)

BRUKERSTEMMENE BLIR SYNLIGE
Både før og under livesendingen fra 09-16 på mandag, kan man skrive kommentarer og innspill. Disse kommentarene, både på twitter og FB skal vi printe ut og bruke til å lage en fysisk og fargesterk installasjon av alle «brukerstemmene». Denne skal vi senere ta med til helse- og omsorg og arbeidsdepartementet og levere i forbindelse med IA konferansen på torsdag 3 november!

Noen av tweetsene og FB-kommentarene blir lest opp under konferansen. Det blir også mulighet til å komme med spørsmål til foredragsholderne via FB og twitter.

Vi vil veldig gjerne at du deltar i diskusjonen og sprer invitasjon til livestreamingen av konferansen til folk du kjenner som bryr seg om dette. Jo flere langtidssyke som skriver inn og sier hva de mener – jo større sjanse er det for at vi klarer å få gjennomslag og at både presse og politikere blir nødt til å høre på oss!!

Litt bakgrunnsinformasjon:

PS: Her er diskusjonen på twitter #syktaktiv – bli med du også!

 

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook25Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

En tanke om “Er du sykt aktiv?

  1. Tilbaketråkk: Se kraften! | diagnostisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *