Power to the Patients!

Det var 140 deltagere på Sykt Aktiv – en nordisk konferanse om arbeid og helse i går – og vi hadde over 1100 seere av livesendingen på nettet.

Det kom inn masse gode innspill og kommentarer fra kronikere rundt i landet som diskuterte hva som må gjøres for at DE kan holde seg i arbeide eller komme seg tilbake i jobb selv om de lever med langtidssykdom og nedsatt funksjonsevne.

Disse innspillene lagde vi en flott installasjon av. Tanken var å overlevere det til arbeidsministeren og helseministeren i forbindelse med konferansen om inkluderende arbeidsliv (IA) på torsdag 3 november – der politikere og ministere, forskere og byråkrater skal prate sammen om «hva de skal gjøre med de langtidssyke» – eller … hvordan de skal få ned trygdeutgiftene. Jeg er påmeldt til å delta på IA konferansen fordi jeg har tenkt til å blogge om det, så jeg ringte arbeidsministerens kontor og fikk snakke med de som er ansvarlige for konferansen. Jeg fortalte om #syktaktiv og om alle «brukerstemmene» som ville passe veldig godt å vise fram når de faktisk har satt av en hel dag og et par millioner kroner på å organisere en konferanse om akkurat dette – om OSS faktisk.

Men nei. Det har de ikke plass til.

Så ser jeg på programmet at det er to statsråder og en drøss næringslivsledere og byråkrater som skal prate, ikke en eneste hviskende brukerstemme så langt øret kan nå.

Kan noen være så snill å definere «inkluderende» for arbeidsministeren – for det virker ikke som om hun har forstått hva det betyr!

«Uføre ber om å få delta» skriver den eneste journalisten som deltok på den brukerstyrte  konferansen om arbeid og helse i går, ærlig talt… bare den formuleringen viser hva slags holdninger vi har å jobbe med… sånn apropos pasientifisering og stigmatisering…

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook10Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

4 tanker om “Power to the Patients!

 1. Ida Borgersen

  Kjempe flott å høre på dere under konferansen. Godt det finnes slike som deg som jobber for hvilke holdninger vi vil ha i samfunnet!
  Har linket til bloggen din på min blogg!

  Svar
 2. AnnaTW Innleggsforfatter

  Hei Ida! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og link, så kult at hadde utbytte av konferansen og av foredraget vårt 🙂 men ja, dessverre trengs det nok mye mer arbeide med holdninger til langtidssyke, jeg synes det er merkelig at de prater om inkludering AV oss uten faktisk å inkludere oss…

  Svar
 3. marit elisebet totland

  Har fulgt dere, og ventet spent på oppslag i media. Fikk med meg det ene..

  Noe av problemet med dem som skal forstå og som skal lage ordninger tror jeg er at de ikke får helt taket på dette, fordi vi alle er så forskjellige, vi som prøver å ballansere mellom arbeid og ikke-arbeid.

  Er selv for tiden på jakt etter arbeid som jeg kan makte. Får mange godord for «annonseteksten» på bloggen min og klapp på skuldera for å ha annonsert etter arbeid. Men konrkete arbeidsmuligheter blir det nok ikke mange av.

  Svar
 4. Tilbaketråkk: Jeg vil også jobbe! – Liveblogg fra IA konferansen | diagnostisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *