God – Bedre – Frisk!

Håpet er lysegrønt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg blir barnslig glad på denne tiden av året – når et nytt år begynner og jeg får muligheten til å åpne en ny kalender. Papiret lukter herlig og kjennes glatt mot fingertuppene, det er bare blanke ark og fargestifter – og 12 måneder brer seg ut foran meg, ubrukt, med alle mulighetene i verden.

Tenk så mye tid!

På tolv måneder kan allting hende, tenker jeg, i år som i fjor, og ser tilbake på et dessverre ganske utfordrende helseår 2011. Jeg har blitt sykere, den snille leddgikten har begynt å bli hissig, og smertene er verre enn på lenge. Allikevel har det vært et fantastiskt år, hvor jeg har møtt flotte nye mennesker og fått gjøre mye spennende. Uten å røpe for mye kan jeg fortelle at moroa fortsetter i året som kommer. Bøker, foredrag, kurs… for ikke å snakke om bryllup!!!

Men da må jeg holde meg frisk eller iallefall velfungerende nok til å klare disse greiene da…

Man kan gjøre mye med mestringsstrategier, men god behandling må jo ligge i bunnen. Nå er jeg inne i en ny runde med revmatologer og smertespesialister for å tilpasse et behandlingsopplegg som forhåpentligvis får ned smerter, betennelse og stivhet og gjør meg mer velfungerende i hverdagen.

I år har jeg veldig spesifikke ønsker for meg selv og mine venner og lesere. Livskvalitet kan være så mangt, men ALT blir bedre av bedre helse, så i stedetfor å ønske et godt nytt år ønsker jeg dere derfor alle…

…et FRISKT nytt år!

Med vennlig hilsen blogger/profesjonell pasient Anna alias @annatw

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook11Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

7 tanker om “God – Bedre – Frisk!

  1. AnnaTW Innleggsforfatter

   Det er en spennende tid å tenke «Hva er det beste som kan skje?» og forestille seg neste nyttårsaften… kanskje jeg er frisk? Kanskje jeg er mye mer velfungerende? Jeg vil være smertefri!! Kanskje jeg ikke er noen av de tingene – men lykkelig allikevel? Har heldigvis sluttet å la framtididg lykke være helt avhengig av fysisk helse, men det påvirker jo mye.

   Svar
   1. ~SerendipityCat~

    «Kanskje jeg ikke er noen av de tingene – men lykkelig allikevel?»

    Denne setningen tror jeg er noe av det viktigste vi kan styre etter. Selv om vi ikke skulle oppleve å bli helt friske, så kan vi kanskje klare å være lykkelige likevel? Å «sette seg fast i» frustrasjonene og fortvilelsen og å ha 100% frisk som eneste mål for lykke tror jeg er veldig feil vei å gå. Dette er ikke så lett å si til den som er veldig syk, og det er veldig vanskelig å høre det også. Likevel er det noe i det.

    Svar
    1. AnnaTW Innleggsforfatter

     Ja, det er lett å se seg blind på alt annet, når man har bestemt seg for at «frisk» er det eneste gyldige målet. I perioder så har det vært det jeg behøver for å motivere meg selv for å gjøre alt jeg kan for å fungere så bra som mulig, men det er jo veldig demotiverende når det faktisk ikke er fysisk mulig å nå det forjettede målet.

     Å ikke kreve av seg selv og helsevesenet at 100% frisk er eneste gode resultat, betyr ikke at jeg gir opp drømmen om et friskt liv, for meg er det to forskjellige ting. For meg er et friskt liv et liv som ikke er dominert av sykdom, med plass til glede og livskvalitet uansett om jeg fortsatt har visse symptomer, og ulike tilpasninger, begrensinger og behandlinger er en del av livet mitt.

     Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *