3 tanker om “Kronisk smerte kan overvinnes

 1. Jo Inge Gjemse

  Hei har gått med kronisekesmerter siden1994 etter et fall i en silo. fikk litte hjelp den gange. fikk ikke hjelp før i 2003 men går enda med store smerter.

  Hilsen Jo Inge Gjemse.
  mob 41635395.

  Svar
 2. Trond

  Hei har lest litt på siden din og dette er jo gjennkjennende situasjoner.
  Jeg har siden 1994 slitt med «alle slags plager» etter endt cellegiftbehandling. Fra muskelsmerter, skjelettsmerter, tinitus, økte sanser som smakt, lukt og lyder + + +. Jeg har kalt det «flyttsmerter» siden de hele tiden «vandrer».
  Jeg har etter de vanlige 10 årene med oppfølging gått nå ca 8 nye år på eget initativ for «oppfølging» av disse plager(med et håp om kanskje noen andre hadde erfaringer å dele). Som en kasteball i systemet virket det som om jeg var den eneste tilhørende på Haukeland Sykhus med dette problem.
  Det tok 13/14 år før jeg kom til nevrologen, der ble jeg «avskrevet» momentant. «Dette har ingenting med behandlingen å gjøre». Papirene var faktisk ferdig utfyllt før jeg kom!
  16 år etter fikk jeg time på smerteklinikken; «legg om kostholdet til «middelhavsmat» og begynn å tren» og gå jevnlig til fysioterapaut.
  Dette er kortversjonen av møte med helsenorge, så kommer Nav versjonen som er et endeløst kapittel for seg selv.
  Jeg trer nå inn i det 18 året og er endelig innvilget uføretrygd, da jeg ikke lenger var «for ung til å bli uføretrygdet»(I følge Nav sjef)
  Skuldrene er senket og jeg er takknemlig for at vi bor i et land der en kan «få være syk» uten å måtte gå fra hus og hjem.

  Svar
 3. bente g

  Hei. Jeg vil prøve å være med. jeg har Marfan syndromet og Dura ectasia. Jeg er sterkt medisinert uten stor effekt og ingen veiledning. Har vært smerteklinikken på haukeland, stor skuffelse. Best veiledning av Nevrolog. Fastlege ikke interessert, kun henvisning eller resepter. Kompetansesenter ved Sunnaas, bortkastete penger. Livet er blitt eksistensen, vondt,vondt, uten ende i 7 år nå. Før det «vanlig» smerte i muskel og skjelett, en tannbehandling trigget DE smerter i tidligere smertefri DE. Mvh, Bente

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *