Anna snakker om kronisk smerte på God Morgen Norge

Dette intervjuet er fra høsten 2010 da den første boken min, Kronisk, kom ut. Her snakker jeg endel om hvordan det er å leve med kronisk smerte, min reise i helsevesenet og hva jeg har lært meg som «Profesjonell Pasient».

 

 

OBS: I intervjuet høres det litt ut som om det er en solskinnshistorie, – men to måneder senere ble leddgikten min aktiv igjen og jeg fikk mye mer smerter, så les dette innlegget for å få vite hva som skjedde senere: Alternativt «Frisk».

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook20Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

3 tanker om “Anna snakker om kronisk smerte på God Morgen Norge

 1. Hilde

  Hei Anna, kjekt å høre samtalen, selv om jeg jo vet at det ikke ble så flott likevel. Jeg tror det er veldig viktig at vi kronikere ikke får høre at «alle» kan bli friske, – for som du selv sier: man kan bli veldig provosert av det. Og disse «lykkelige ukebladsfortellingene» er noe av det verste jeg vet! Spis sånn og sånn, tren slik og slik, prøv muskelstimulator og jeg vet ikke hva. Hadde alle disse vidunderkurene virket så hadde kroniske smerter vært en saga blott for nåtidens mennesker.

  Men jeg er veldig enig med det du sier om livskvalitet. Det er veldig viktig for oss kronikere å finne en måte å leve på som tross smertene, likevel kan gi oss en god livskvalitet.

  Svar
 2. AnnaTW Innleggsforfatter

  Hei Hilde! Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Ja…. jeg tror det er mange kronikere, som meg, som blir intervjuet i en sånn god periode, når man tror man har skjønt noe viktig og vil dele det med alle, og så ser det ut som om det er såååå enkelt! Så er det kanskje bare akkurat – en god periode – ingen varig løsning? Men kronisk sykdom i all sin smerte og ensomhet er et tema som friske folk synes er ganske skummelt, det er vel derfor det bare er enten de tragiske «offer-historiene» eller de litt urealistiske «solskinnshistoriene» som slipper gjennom lydmuren…

  Svar
 3. RJ

  Bra intervju! =)

  Så mye frustrasjon du har delt over NAV-systemet, er det litt «morsomt» at det i intervjuet er en bisetning: «Jeg får jobbe det jeg klarer». Høres så enkelt og greit ut …

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *