Deltagerstyrt ukonferanse

 

deltagerstyrt konferanse

Jeg har akkurat kommet tilbake fra #Mötet, en deltagerstyrt svensk knytkonferens eller «unconference» som det kalles på engelsk. «Unconference» er en Open Space møtesteknikk der agendaen og skjemaet blir satt av deltagerne på plass, som alle er invitert på grunn av sin kunnskap om og forankring i et valgt tema.

I dette tilfellet var temaet «Sivilsamfunnets framtid, utfordringer og muligheter» og deltagerne var toppsjiktet i svensk foreningsliv, som tilsammen representerte mange millioner medlemmer. Også meg da, som tidligere engasjert i svensk kulturvirksomhet, nå pasientaktivist på fulltid 🙂

I programmet som ble til på fredag kveld – i tråd med hva deltagerne hadde lyst til å diskutere, kom det punkter om engasjement, infrastruktur, digital aktivisme, framtidstrender med mer. Rammene var en hyggelig landlig beliggende gård sør for Stockholm. God mat, overnatting, og alt praktisk ble organisert av arrangørene, men bortsett fra det praktiske var det ingen føringer på hva vi kunne prate om. De temaene som hadde flest påmeldte fikk størst lokaler, det eneste  frustrerende var som vanlig at man ikke kunne være på flere steder samtidig. Håper virkelig at noen oppfinner den der kloningsmaskinen snart….

Fra Tommy & Tigerns mer eller mindre vellykkede kloningsforsøk...

Jeg havnet blant annet i diskusjon med lederen i det svenske Vårdförbundet, som representerte 120.000 sykepleiere og biomedisinske analytikere. Vi diskuterte lønnsnivået i helsevesenet i Norge og Sverige og hvilken plass pasientaktivistene har i helsedebatten.

Alt i alt ble #Mötet en skikkelig vitamininnsprøyting for mitt eget engasjement, og en arena for givende diskusjoner der jeg kunne lære masse av erfaringene til ulike organisasjoner og deres prosjekter. Definitivt mye som kan overføres til norske forhold og implementeres både for pasientforeninger og pasientaktivister!

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook5Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *