Kreftoperasjon i dag

Mamma ble lagt inn på Sahlgrenska igjen på søndag for å forberedes for den planlagte operasjonen i dag. Hun har måttet få fler blodoverføringer fordi blodverdiene var for lave, og fortalte på telefon i går at nå har hun fått så mye svensk blod at hun snart er helt svensk!

Da hun pratet med kirurgen i går fortalte han at de har funnet noen kreftceller også høyere opp i matstrupen, så de planlegger å operere ut hele strupen og deler av magesekken. Magesekken har også sett merkelig ut på gastroskopi, så det første de skal gjøre idag er en kikkehullsoperasjon på magen, før de bestemmer hvordan de skal gjennomføre resten av operasjonen. Mest sannsynlig skal de åpne brystkassen fra siden, ved å flytte på et ribbein, og deretter legge lungen til side for å jobbe på mage og matstrupeområdet. De må også skjære i halsen, så det blir iallefall to operasjonsområder, kanskje tre – såvidt jeg har forstått, avhengig av hva de ser på kikkehullsoperasjonen.

Mamma har hatt store problemer med å spise igjen. Da jeg var hos henne i helgen kastet hun opp stort sett alt hun spiste, selv om det er lenge siden cellegiftbehandlingen nå, så det er noe med magen som ikke er helt som det skal.

De er to kirurger som skal operere henne, og de regner med å holde på hele dagen, kanskje helt fram til klokken 20.00 i kveld. Etterpå ringer de Kjell og forteller hvordan det har gått. Jeg oppdaterer bloggen så snart jeg vet noe mer.

 

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook47Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

5 tanker om “Kreftoperasjon i dag

 1. Hilde Østby

  jeg tenker på deg, Anna, og sender alt jeg har av varme tanker og klemmer og ro og styrke til deg i Gøteborg i dag.

  Svar
 2. Helge Reistad

  Hils Kjell og Camilla.
  Dette ser ikke bra ut, Anna, men jeg håper på det beste.
  Men det humoristiske blikket, har hun beholdt, selv om hun er alvorlig syk.
  Elsker henne for det.
  Tenker på deg og hele familien.
  Kjærlig hilsen Helge.

  Og takk for at du forteller det som det er. Det gjør det mer fattbart. Setter stor pris på det.

  Svar
 3. Ann-Cathrin Ramberg

  Kjære Anna og Rebecca Og kjære deg Kjell. Dette er tøft for dere alle sammen. Camilla har en vilje av stål. Nå får vi virkelig håpe at det hjelper henne, for dette var ikke gode nyheter. Masse kjærlig og varme hilsener til dere alle.

  Ann-Cathrin

  Svar
 4. Liv Torhild Emberland

  Kjære Anna.
  Du skal virkelig vite at du er i mine tanker nå. Jeg bare VET hvor tøft det er i denne perioden (kreft med pappa’n min) og man prøver å være så sterk så sterk. Den tøffeste av dem alle er den sykeste virker det som, de rundt blir helt satt ut og synes det er vanskelig å følge med utenfra…….
  Takk for at du setter ord på det som skjer med din kjære mor, det er stort av deg kjæreste Anna.
  Vit at din mor er i våre tanker hos mange,….også må du ha troen på at dette skal gå veldig BRA!
  De varmeste klemmer fra Liv Torhild <3

  Svar
 5. Knut Alfsen

  Kjære Camilla, Kjell, Anna og Rebecca
  Tenker masse på dere i disse tøffe dagene! Kryssede fingre og masse kjærlighet er alt jeg har å bidra med – håper det kan gi litt mental støtte om ikke annet! Glad i dere!
  Knut og Lillebeth

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *