Hva skjer med Sykt Aktiv?

Da jeg studerte prosjektledelse i Arvika ante jeg ikke at jeg kom til å kunne bruke den kunnskapen og de metodene jeg lærte til så mye spennende. Men når ballen først er i bevegelse er det utrolig hvor det kan lede!

Etter konferansen om Arbeid og Helse som jeg var med å utvikle og arrangere for Norsk Revmatikerforbund høsten 2011, lå Sykt Aktiv prosjektet stille en god stund. Men litt utpå vinteren pratet vi om hvordan det kunne utvikles videre.

Jeg synes pasientforeningene behøver fornyelse og bør bli flinkere til å bruke ny teknologi. Jeg vil ha positive og aktive tilbud som hjelper mennesker som har en diagnose, der de er, med de utfordringene de har. Kan pasientforeninger bidra med dette så er det BRA, ellers vet jeg ikke om jeg har tålmodighet til å engasjere meg… Samtidig har det ingenting for seg å være kritisk uten å forsøke å bidra til endring – så hvis ingen andre produserer det opplegget som jeg ønsker meg, så får jeg vel legge inn en innsats og lage det selv? Etter en serie møter og kreative prosesser med ressurspersoner i NRF, ble resultatet at vi utviklet en prosjektidé og skrev en søknad til Extrastiftelsen  i fjor sommer.

Kreative prosesser med mye sport og sprell - Hva kan vi gjøre for å hjelpe flere langtidssyke å ha et aktivt liv til tross for kroniske helseplager?

Kreative prosesser med mye sport og sprell – Hva kan vi gjøre for å hjelpe flere langtidssyke å ha et aktivt liv til tross for kroniske helseplager?

Månedene gikk, og det skjedde veldig mye annet i livet mitt, men så like før jul kom beskjeden at vi hadde fått penger til å gjennomføre prosjektet!! Det passet perfekt med flytten hjem til Norge, så når jeg kom meg på beina etter den tøffe tiden med Mammas kreft, lå prosjektet der og ventet på meg.

Vi har fått penger til et toårig prosjekt og kommer til å gjennomføre en serie med arrangement og samtidig utvikle et kursopplegg på Reuma Sol i Spania. Som innleid prosjektleder i tett samarbeide med Gry Skålnes på interessepolitisk avdeling på NRF er jeg ansvarlig for å planlegge, organisere, gjennomføre, evaluere og rapportere hele prosjektet. Det er kjempegøy!!!!

Det første delprosjektet har premiere i morgen :-O På en serie Sykt Aktiv webinarer skal vi samle fagfolk og pasienter som diskuterer sentrale tema knyttet til det å ha et aktiv liv til tross for kronisk sykdom, med positivt og løsningsorientert fokus. Alt filmes og streames live online, så pasienter, pårørende og behandlere fra hele landet kan følge med i diskusjonen hjemmefra – og sende inn sine spørsmål og innspill.

Det første webinaret har tema smerte og smertemestring, så jeg har kunnet koble direkte til Smerteprosjektet Stopp Smerten – Hurra 😀 Vi har samlet et panel interessante folk på Bristol hotell i Oslo, og har to timer livesending med presentasjon av nyere smerteforskning, diskusjon om behandlling, mestring og hva pasienter som er plaget med langvarig smerte kan gjøre selv for å fungere så bra som mulig. Jeg skal være ordstyrer, og prøve å holde diskusjonen relevant og interessant…. uten å miste stemmen eller fly i taket!

Sykt Aktiv arrangerer webinar om smerte og smertemestring fredag 24 Mai

Sykt Aktiv arrangerer webinar om smerte og smertemestring fredag 24 Mai

Det er mildt sagt nervepirrende, jeg gleder meg masse og har sommerfugler i magen så det HOLDER…  Lover oppdatering med link til livesstreamen imorgen, men nå er det på tide å hvile de små grå og forberede seg på en spennende dag.

Tjo bing 😀

 

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook47Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

3 tanker om “Hva skjer med Sykt Aktiv?

 1. SM

  Sykt bra jobba! Du er en viktig person for alle se «uten» stemme. Beundrer pågangsmotet ditt! Stå på. Dette er sykt viktig !!

  Svar
  1. AnnaTW Innleggsforfatter

   Tusen takk for gode ord 🙂 Jeg gjør så godt jeg kan utfra alt jeg har lært som profesjonell pasient gjennom 18 år!! Det var jo en uplanlagt og uønsket karriere, så jeg er glad for at erfaringene mine med egen kronisk skade og sykdom kan hjelpe andre i samme situasjon!

   Svar
 2. Tilbaketråkk: På liv og død | diagnostisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *