Webinar om kosthold – imorgen!

fresh fruits and vegetables

Er du interessert i kosthold som mulig behandling ved kronisk sykdom? Da bør du rigge deg til foran datamaskinen og se på SyktAKTIV webinar imorgen!

Vi har fått med oss blant annet Dr. Fedon Lindbergh og Ernæringsfysiolog Lise Von Krogh. Vi prater om kosthold men tar også imot spørsmål fra de som ser på.

Temaet kosthold er både fascinerende og frustrerende. Suksesshistorier man hører i media, får det til å virke som om ALT er mulig, hvis du bare spiser riktig. Du kan bli slank, lykkelig og frisk. Men er det lavkarbo, 2:5, syre/base diett, steinalderkost eller blodtypediett du bør satse på? – Nei, det er det ingen som kan si sikkert.

Selv  har jeg hatt veldig god effekt av å bytte til glutenfritt kosthold.

Jeg følte alltid på meg, når leddgikten var aktiv, at hva jeg spiste påvirket betennelsesnivået – men det var helt umulig for meg å skjønne akkurat HVA det var som påvirket – og hvordan. Grunnen til at jeg testet glutenfritt var fordi noen jeg stolte på hadde gjort veldig grundig research om temaet – OG jeg hadde slått ut i grenseområdet til cøliaki på en glutenallergitest en gang på sykehuset. Jeg prøvde, og etter to ukers diett var jeg så godt som symptomfri, og kunne slippe daglig cellegift og kortison. Jeg forstår nå at dette ikke nødvendigvis fungerer for alle – og det er umulig å dokumentere hvorfor det fungerte for meg. Ikke alle er like heldige.

Webinaret imorgen arrangeres av Norsk Revmatikerforbund som del av prosjektet syktAKTIV, som jeg har vært med å utvikle. Som vanlig skal jeg fungere som ordstyrer under sendingen – og med disse flinke folka i panelet så kommer det nok til å bli en veldig spennende diskusjon!!

Du kan gå inn på eventet på Facebook og legg gjerne inn dine spørsmål der allerede nå – så skal jeg gjøre mitt beste for å se til at vi svarer på det du lurer på 🙂

Vel møtt!

 

Vil du dele innlegget?
Share on Facebook96Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *