Jeg får ikke lån, hva gjør jeg?

Det er frustrerende å få avslag på et lån fra banken. Men det betyr ikke nødvendigvis at du ikke kan få lån overhodet. Det finnes flere alternativer for deg som har dårlig kredittscore eller ikke kan få et lån i banken.

En mulighet er å ta opp et forbrukslån med en mindre rente. Dette er en type lån som ikke krever sikkerhet, og du kan få pengene relativt raskt. Du bør først og fremst sammenligne tilbud fra ulike selskaper før du tar opp et slikt lån.

En annen mulighet er å ta opp et hurtiglån. Dette er en type lån som også ikke krever sikkerhet, men du får ikke pengene like raskt som med et forbrukslån. Hurtiglån har ofte høyere renter enn forbrukslån, så det er viktig å vurdere om dette er en løsning for deg før du tar opp et slikt lån.

Så hvis du skal søke lån med betalingsanmerkning er det lurt og rydde opp i inkasso og anmerkningen før du søker på lånet slik at du vet du blir godkjent.

En tredje mulighet er å søke om et kredittkort med en lav rente. Dette kan være en god løsning hvis du føler at du har god kontroll på din økonomi, og ikke vil risikere å ta opp et forbrukslån eller hurtiglån. Du bør likevel være forsiktig med å bruke kredittkort, da det kan føre til at du får høyere rente på dine forbrukslån eller hurtiglån.

Det er viktig å vurdere alle disse mulighetene før du tar opp et lån. Husk også at det alltid er en risiko involvert når man tar opp lån, så vær alltid forsiktig med å bruke pengene dine. Ha en plan for hvordan du skal betale tilbake lånet, slik at du ikke havner i en situasjon hvor du ikke kan betale tilbake lånet ditt.